بنویس

بنویس

محتوا تولید کنید.و با بنویس به اشتراک بگذارید.
بنویس

بنویس

محتوا تولید کنید.و با بنویس به اشتراک بگذارید.

به روز رسانی های جدید فیدخوان ها تا بازنشستگی گوگل ریدر

رضا باقرزاده - جمعه 31 خرداد ۱۳۹۲ - 18:47

ناگهان چقدر زود دیر می شود. 12 اسفند 1391 بود که گوگل خبر از بازنشسته شدن سرویس ریدر داد؛ سرویسی که مخصوصا برای ایرانی ها بسیار محبوب بود و حالا فقط ۱۰ روز تا مرگ آن باقی مانده است.


از آن تاریخ، شرکت های مختلف دست به کار شده تا سرویس های خود را تا قبل از 1 جولای 2013 (تاریخ بازنشسته شدن ریدر) برای مدیریت فیدها بهینه کنند. 

ادامه مطلب را از دست ندهید.

  ادامه مطلب ...

سیستم عامل ها دیگر برای بدافزارنویسان معنای خاصی ندارند، در عوض داده ها چرا!

رضا باقرزاده - جمعه 31 خرداد ۱۳۹۲ - 16:11

اگر هنوز فکر می کنید که در دنیای دیجیتال زیر آسمان آبی زندگی می کنید، بهتر است کمی دست از خوشبینی بردارید و -لااقل- گاهی فکر کنید که آسمان دنیای مجازی تان، شبیه تصویر بالا است. شاید این مطلب کمک کند که بیشتر متوجه تغییراتی که پیرامون تان رخ می دهد، شوید. 

این روزها، سازندگان بدافزار تغییر کرده اند و بیش از هر چیز نگران جمع آوری داده ها هستند، نه سیستم عاملی که داده ها روی آن ذخیره شده. شاید برای تان جالب باشد که بدانید در چند وقت اخیر، تعداد "بدافزارهای چندپلتفرمی" ساخته شده توسط گروه هایی که به شکل رایج فقط برای کاربران ویندوز تهدید به شمار می رفتند هم افزایش یافته. در قدیم چنین بدافزارهایی برای ویندوز و مک، گاهی هم لینوکس نوشته می شدند. حالا، همان طور که از قبل قابل پیش بینی بود، بدافزارهای اندرویدی دارند بیش از پیش شبیه بدافزارهای ویندوزی رفتار می کنند. 

دو عامل مهم در این تغییر هدف بدافزارها وجود دارد. اول اینکه سهم استفاده از ویندوز در بین کاربران به طور محسوسی کاهش پیدا کرده و خیلی از فعالیت ها که تا دیروز فقط از طریق کامپیوتر قابل انجام بود، حالا با استفاده از تلفن و تبلت صورت می گیرد. دوم اینکه کاربران کامپیوترهای شخصی بیش از هر زمان دیگری، با مرورگر کار می کنند، نه با خود سیستم عامل. حالا به لطف پیشرفت سرویس های ذخیره سازی ابری، جدای از سیستم عاملی که استفاده می کنید، فایل های تان نیز همیشه در دسترس هستند. 

تکه تکه شدن بازار سیستم عامل ها در ابتدا باعث سخت شدن کار بدافزار نویسان شد. دیگر گروه هدف آن بد افزاری که برای یک سیستم عامل نوشته شده، مثل سابق گسترده نبود. پس برای حمله به همان کاربران قدیمی، مهاجمین باید تهدیدی جدید و چندپلتفرمی را تدارک می دیدند و از آنجایی که این روزها انگیزه های مالی در دنیای تبهکاری دیجیتال به شدت در حال تقویت است، آنها سختی این چالش جدید را به جان خریده اند. 

به خاطر اینکه بیشتر محتواهای ارائه شده در محیط وب با استفاده از پلاگین های جاوا و فلش ساخته می شوند و این دو در اکثر سیستم عامل های مهم بازار حضور دارند (استثنا: فلش در iOS نیست)، یک بدافزار نویس می تواند به راحتی با یافتن درزهای امنیتی در این دو، به داخل سیستم عامل هر کسی سرک بکشد. بعد از این مرحله، فقط می ماند استفاده از داده های جمع آوری شده. در نظر بگیرید که وقتی راهی برای استفاده از داده ها پیدا شد، جشن مهاجمین هم شروع می شود. 

اکثر بدافزارهای امروزی، نقش جمع آوری کردن داده ها را دارند و از آنجایی که جامعه بدافزارنویسان معمولا با به اشترک گذاشتن سورس کدها، خیلی به یکدیگر کمک می کنند و به اصطلاح کار تیمی شان خوب است، چیره شدن شان بر مشکلات کار سختی نیست. 

به نظر می رسد در دنیای پست پی سی، بسیاری از مردم تامین امنیت لازم برای داده های خود را سرسری می گیرند، اما بدافزار نویسان بر عکس هستند و به هیچ وجه سرقت داده ها را شوخی نگرفته اند. در اصل این افراد از سال های سال تجربه در تولید بدافزار برای ویندوز درس های زیادی آموخته اند و امروزه آنها را در سایر سیستم عامل ها به کار می گیرند تا جهش های بلندی از نظر مهارت و مخفی کاری انجام دهند. 

بنویس اینجا است تا به شما یادآوری کند که حبس کردن داده های تان برای امنیت بیشتر، و داشتن یک سطح بدبینی همیشگی، جدای از اینکه از چه وسیله ای استفاده می کنید باعث خواهد شد از گزند حوادث در امان بمانید. درست مثل زندگی واقعی، آگاهی خود نسبت به پیرامون را جدی بگیرید تا احتمال ضربه خوردن از حوادث و افراد بد اندیش را پایین بیاورید. 
  ادامه مطلب ...

پشتیبانی گوگل از زبان فارسی برای Drive ،Docs ،Sheets و Slides

رضا باقرزاده - پنج شنبه 30 خرداد ۱۳۹۲ - 16:25

گوگل در وبلاگ فارسی خود اعلام کرد 18 زبان جدید به برخی از سرویس ها اضافه شده است که یکی از آن ها فارسی است.


با اضافه شدن زبان های اردو، اسپانیایی (آمریکای لاتین)، استونیایی، آفریکانس، امهری، ایسلندی، باسکی، چینی (هنگ‌کنگ)، خمر، زولویی، سواحلی، سینهالی، فارسی، فرانسوی (کانادا)، گالیسیایی، لائوسی، مالزیایی و نپالی، تعداد کل زبان هایی که توسط گوگل (درایو) پشتیبانی می شوند به عدد 65 رسید.


البته تا پیش از این هم گوگل از متون راست چین در این سرویس ها پشتیبانی می کرد و کاربران فارسی زبان به راحتی از آنها استفاده می کردند. اما حالا می توان از محیط فارسی این سرویس ها هم لذت برد. به گفته گوگل بسیاری از این زبان ها از غلط‌‌یاب املایی درایو هم پشتیبانی می‌کنند.


اگر به خاطر داشته باشید، چندی پیش گوگل تقویم خورشیدی را برای برخی قسمت های سرویس های خود از جمله قسمت پروفایل گوگل پلاس ارائه کرد.

  ادامه مطلب ...

رمزهای وای-فای هات اسپات ساخته شده توسط iOS، برای استفاده امن نیستند

شهرزاد انوری - پنج شنبه 30 خرداد ۱۳۹۲ - 16:21

تبدیل کردن آیفون به یک هات اسپات برای اشتراک گذاری اینترنت از طریق وای-فای، یک قابلیت بسیار خوب در نوع خود است و اپل که همیشه به دنبال سادی سازی زندگی کاربران است، تا جایی جلو رفته که iOS امکان ساخت اتوماتیک رمز شبکه وای-فای را دارد. این رمز می تواند دست سارقان و تشنگان اینترنت را از وصل شدن به وای-فای شما دور نگه دارد. یا لااقل فکر می کردیم که می تواند چنین کند. چون بنا به یک تحقیق جدید، رمزهای خودکاری که توسط iOS ساخته می شوند از یک فرمول خاص استفاده می کنند که هکرهای با تجربه، می توانند در کمتر از 1 دقیقه آن را بشکنند. 

محققین یک دانشگاه آلمانی، جزئیات رمزهای به اصطلاح امن و تصادفی iOS را مورد بررسی قرار داده و دریافته اند که تنها ترکیبی ساده از کلمات کوتاه در فرهنگ لغت، به علاوه اعداد تصادفی هستند. مسلم است که در این شیوه، هر رمز با رمزهای دیگر متفاوت و اختصاصی است ولی اپل تنها از 1842 کلمه را در ساختن رمزها استفاده می کند و این کلمات از یک بازی لغت به نام Scrabble می آیند. 

محققین آلمانی توانسته اند با صحت 100% تمام رمزهای تولید شده توسط iOS را بشکنند. البته بخشی از موفقیت به دست آمده مدیون سخت افزار قوی بوده. آنها از یک گرافیک خوشه ای متشکل از 4 کارت Radeon HD 7970 ساخت AMD استفاده کرده اند که امکان شکستن هر رمز در 50 ثانیه را فراهم کرده. این یافته، همانقدر باید مورد توجه کاربران قرار بگیرد که مورد توجه اپل. توصیه های امنیتی که در این زمینه می تواند داشت عبارت هستند از این موارد: 

در زمینه هات اسپات های موبایل، نیازی به ساخت رمزهای کوتاه که راحت به خاطر سپرده شوند نیست، زیرا وقتی با وارد کردن رمز، دستگاه دوم با هات اسپات جفت شد، جزئیات مورد نیاز در داخل حافظه آن کش می شود و در اتصال های بعدی مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین بهتر است رمزهایی که به طور خودکار توسط سیستم عامل ساخته می شوند طول معقولی داشته باشند، و از مجموعه کاراکترهای زیادی تشکیل شوند. به بیان دیگر، رمزهای هات اسپات را به وسیله مجموعه ای تصادفی از حروف، اعداد و کاراکترهای خاص بسازید تا بیشترین امنیت را داشته باشند. 
  ادامه مطلب ...

دسترسی سریع و راحت به کامپیوتر خانه و محل کار با دینامیک آی پی

رضا باقرزاده - چهار شنبه 29 خرداد ۱۳۹۲ - 15:18

در دنیای بزرگ اینترنت هر رایانه با یک آدرس یکتا شناخته می‌شود و همین آدرس‌های یکتا سبب می‌شود تا شما بتوانید با رایانه‌های دیگر و یا سرورها ارتباط برقرار کنید. به طور معمول، سرورها در اینترنت دارای آدرس یکسان هستند و کاربران خانگی از آدرس‌های متغییر استفاده می‌کنند و این بدین معنی است که ممکن است یک کاربر خانگی به صورت روزانه آدرس IP که در اختیار دارد تغییر کند. 

نیاز به سرویس Dynamic DNS از زمانی احساس می‌شود که شما می‌خواهید به رایانه شخصی و یا شبکه خانگی‌تان دسترسی داشته باشید و نمی‌توانید هر روز آدرس IP جدید را حفظ کنید. چند سالی است که بازار سرویس دهندگان Dynamic DNS بازیگرهای بیشتری را به چشم خود می‌بیند و از این میان می‌توان به سرویس خارجی Dyn اشاره کرد. 

حالا در این میان، شرکت ایرانی تراشه طلایی با راه اندازی سرویس DynIP اقدام ارائه به سرویس مشابهی برای کاربران ایرانی کرده است و سعی دارد تا به رقابت با نمونه‌های خارجی بپردازد. باید منتظر بود و دید این شرکت چگونه می‌تواند در مقابل رقبای خارجی خود ظاهر شود و بازار داخل کشور را از دست آنها برباید. 

اگر تا به حال چنین سرویسی را امتحان نکرده اید، می توانید به سایت دینامیک آی پیمراجعه کرده و آن را امتحان نمایید. این سایت یک سرویس یک ماهه رایگان دارد و بعد از آن هزینه استفاده ماهیانه آن ۵۰۰۰ تومان است. نظرتان را در مورد این سرویس و کاربردهایش با برخط به اشتراک بگذارید.

  ادامه مطلب ...

اسناد لو رفته NSA و ماجرای جاسوسی از رییس جمهوری اسبق روسیه

رضا نیک نژاد - چهار شنبه 29 خرداد ۱۳۹۲ - 15:15

گویا آژانس امنیت ملی امریکا علاوه بر هدف گرفتن مظنونین به فعالیت های تروریستی، حسابی سرگرم سرک کشیدن در کار سران کشورهای دیگر دنیا هم هست. 

یکی از اسناد لو رفته در ماجرای افشاگری ادوارد سنودن نشان می دهد که دولت امریکا در جریان اجلاس G20 در لندن که به سال 2009 برگزار شد، مشغول جاسوسی از دمیتری مدودف (Dmitry Medvedev)، ریس جمهوری وقت روسیه بود. 

طبق اسناد افشا شده، ظاهرا جاسوسان امریکایی موفق به شنود ارتباطات فوق سری بین مدودف و هیئت نمایندگان او شده و سپس اطلاعات به دست آمده را با سران بریتانیا، استرالیا، کانادا و نیوزلند به اشتراک گذاشته بودند. 

گویا این جاسوسی، درست چند ساعت بعد از دیدار مدودف و اوباما و صحبت بر سر مسایلی نظیر همکاری روی مسئله مهم خلع سلاح اتمی صورت گرفته و از طریق این کار، آژانس امنیت ملی امریکا پی به تغییری در نحوه دریافت و ارسال پیام های روسیه در ارتباطات مربوط به رییس جمهوری این کشور شده. 

ماجرای افشاگری اخیر بیشتر روی جاسوسی NSA از کاربران شرکت های بزرگ فناوری امریکا متمرکز بود و این سازمان همواره ادعا کرده که هدف برنامه PRISM ردیابی تروریست ها بوده و حتی به واسطه فعالیت های صورت گرفته، نقشه های تروریستی برای حمله در 20 کشور دنیا خنثی شده، ولی اکنون باید پرسید: 

آیا دمیتری مدودف هم جزو حلقه های تروریستی مد نظر NSA بوده؟ 

سوالی که جواب آن قطعا نه است و باعث می شود ادعای اصلی NSA به طور کامل زیر سوال برود و دست نظریه پردازان برای شاخ و برگ دادن به مقوله "برادر بزرگ" بیش از پیش باز شود.
  ادامه مطلب ...

برپایی بزرگترین مرکز جاسوسی دنیا توسط آژانس امنیت ملی امریکا (تک تک شما هدف هستید)

رضا نیک نژاد - پنج شنبه 23 خرداد ۱۳۹۲ - 16:51

باد بهاری در این شهر غبارگرفته، ابهامی با خود دارد و بوته های سبز-قهوه ای گیاهان در وزش آن خِش و خِش می کنند. در میان سلسله کوه های واساچ در شرق و اوکر در غرب، شهر کوچک بلافدیل (Bluffdale) در یوتای امریکا، قلب خطه مورمون ها است. جایی که اولین پیشروهای دینی در 160 سال قبل به آن آمدند تا از بقیه دنیا گریخته باشند، تا کلمات رازآلود کتاب آسمانی را دریابند، تا در راه طریقت گام بردارند، و ... 

امروزه این منطقه خانه ای برای یکی از بزرگترین فرقه های چندهمسری، و البته کلیسای آپوستل برادران است، و بیش از 9,000 عضو دارد. اما، چندی است که این شهر میزبان افراد جدیدی شده که ساکت آمده اند و کارهای مرموزی می کنند، خارجی هایی کم حرف و تو دار.

در جاده بیف هالو، تقریبا 2 کیلومتر دورتر از مجموعه برادران که شامل یک کلیسا، مدرسه، مجموعه ورزشی و بایگانی است، هزاران کارگر ساختمانی در تی شرت های خود عرق می ریزند و زیرساخت را برای آمدن اعضای معبد برادر بزرگ آماده می کنند که وقتی تکمیل شود، 5 برابر بزرگتر از عمارت کنگره در واشینگتن خواهد بود. 

اما در این معبد، قرار نیست کتاب های مقدس خوانده شود، قدیسی خطابه نخواهد خواند، خدایی پرستش نخواهد شد. در عوض، سرورهای پر سرعت بر پا و ساختمان ها پر از کامپیوتر می شوند. مردان اسلحه به دست هم در بیرون کشیک می دهند و امنیت را تامین می کنند. در این معبد به جای اینکه مردم به بهشت دعوت شوند، اطلاعات شان پایش می شود. 

خارجی هایی که به منطقه خواهند آمد در پشت دیوارهای معبد جدید به جمع آوری، ذخیره سازی و تحلیل حجم انبوهی از کلمات و تصاویر جاری در شاهراه های ارتباطی دنیا می پردازند. 

در شهر کوچک و دور افتاده بلافدیل، خادمان کلیسا و خادمان برادر بزرگ، در همسایگی هم هستند. 

برای آشنایی با مخوف ترین شبکه امنیتی دنیا و بزرگترین مرکز جاسوسی آن که در دست احداث است، با بنویس همراه باشید. 
  ادامه مطلب ...